11.02.12

Про формат БарКемпів

БарКемп — неформальні, демократичні, відкриті інтерактивні зустрічі людей, метою яких є інтеграція середовища, обмін досвідом і ідеями а також добрий відпочинок.

Назва «баркемп» походить від події, яку організовував знаменитий Тім О'Рейлі для своїх знайомих, — foobar.
Перший баркемп у світі пройшов у Пало Альто, Каліфорнія 19-21 серпня 2005 року в офісі компанії Socialtext. Його було організовано менш, ніж за тиждень від концепції до події, яку відвідало 200 учасників. З того часу баркемпи відбуваються більш ніж у 350 містах в усьому світі.
Перший баркемп в Україні відбувся у жовтні 2007 року і був присвячений блоґам та новим медіа, звідки й назва Блоґкемп.
Однією з найголовніших рис баркемпів в усьому світі є те, що, незважаючи на наявність ініціативної групи, більшість роботи з організації події беруть на себе самі учасники. Зазвичай для організації використовується онлайн ресурс, на якому встановлюється wiki для обговорення усіх нагальних питань — від програми до організації проїзду тощо.
Приміщення, в якому проводяться події надають мінімум сервісу, проте однією з найголовніших умов є наявність бездротового доступу до інтернет за допомогою технології wi-fi. Участь у баркемпах, як правило, безкоштовна, а організтори покладаються на спонсорську допомогу — від приміщення та доступу до інтернет до їжі та напоїв. Кількість учасників обмежується лише приміщенням, де проводиться баркемп.

Немає коментарів:

Дописати коментар